Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Lakossági panaszok miatt zár be a ZP és a Rio

Újbuda Önkormányzata cáfolja azokat a híreszteléseket, melyek szerint országzászló állítása miatt zárna be a Café del Rio és Zöld Pardon. Az Önkormányzat Képviselő-testülete a szórakozóhelyek megnyitása óta özönlő lakossági panaszok alapján döntött a bezárás mellett. Mint ismeretes a testület az idén már csak szigorított feltételekkel járult hozzá a ZP és a RIO megnyitásához, a szórakozóhelyek tulajdonosai pedig elfogadták az Önkormányzat által szabott feltételeket, köztük azt, hogy ősszel végleg bezár mindkét helyszín.

Az április 22-én meghozott képviselő-testületi döntés értelmében mindkét szórakozóhelynek be kell zárnia, és október 31-ig át kell adniuk a területet az Önkormányzatnak. A ZP és a RIO bezárásának oka azonban nem az országzászló-állítás, hanem az, hogy a szórakozóhelyek megnyitásuk óta zavarják az Újbuda Szentimreváros ezen részén élő, közel háromezer család éjszakai nyugalmát.

Újbuda polgármestere nem rendelkezik mérlegelési jogkörrel az ügyben, nem dönthet szimpátia alapján. Az önkormányzata azonban nyitott arra, hogy amennyiben a szórakozóhelyek üzemeltetői találnak a kerület lakóövezetektől távol eső részén fekvő alkalmas területet, lehetőségeihez mérten segíteni fogja a ZP és RIO újranyitását.

A Petőfi híd budai hídfőjének rendezése a költözést követően kiemelt feladat, az Önkormányzat Képviselő-testülete pedig úgy döntött, hogy a parkosítási munkálatokkal egy időben országzászlót is állít a területen. Az emlékhely létesítése azonban nem oka a szórakozóhelyek bezárásának. Hoffmann Tamás polgármester a napokban személyes találkozón Tarlós István főpolgármestert is tájékoztatja majd az ügy részleteiről.