Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Lakossági fórum Csapody Miklóssal

Kávéházi beszélgetés címen lakossági fórumot tartott Csapody Miklós, országgyűlési képviselő az MDF székházban. Az ott megjelent érdeklődőkkel a kerület legsürgetőbb problémáit vitatták meg.

A kávéházi beszélgetésre, ami lényegében egy lakossági fórumot jelentett, azok a kerületi lakók jöttek el, akik tevőlegesen is javítani szeretnének Újbuda, azaz közvetlen környezetük állapotán. A találkozó házigazdája, Csapody Miklós elmondta, az elmúlt héten indított beszélgetéssorozat választói kezdeményezés volt, hogy ne csak a fogadóórák korlátozott keretei között lehessen a problémák megoldási lehetőségeiről beszélni. Így még az intenzív kampányidőszak elindulása előtt, oldottabb hangulatban vitathatjuk meg a választókörzetek aktuális teendőit – tette hozzá a képviselő. A találkozón többek között felmerült a parkolóházak, mélygarázsok kérdése, a gellérthegyi támfalak problémája, és a metróépítés körüli vita, melynek kapcsán úgy tűnik, az építkezés által hátrányos helyzetbe került lakók egy kártérítési alap felállítását fogják kezdeményezni.

T.D. - Újbuda TV (2006. 01. 19.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.