Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 4. vasárnap, Borbála, Barbara

Közmeghallgatás a BME oktatóreaktoráról

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Műegyetem rkp. 9. szám alatt oktatóreaktort üzemeltet. A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatra kötelezte a BME-t. A témában közmeghallgatást tartanak szeptember 24-én.

HIRDETMÉNY

környezetvédelmi hatósági eljárás

Az ügy tárgya:

A BME TTK Nukleáris Technikai Intézet 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 9. szám alatt lévő oktatóreaktorának teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény alapján.

Az ügy iktató száma: KTVF: 19224/2012.

Az eljárás megindításának napja: 2012. július 3. napja

Az ügyintézési határidő: 3 hónap

Közmeghallgatás időpontja: 2012. szeptember 24. napján 14.00 óra

Közmeghallgatás helye: Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Tanácsterme 1113 Budapest, Zsombolyai út 5.

Az ügy tárgyának rövid ismertetése:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (a továbbiakban: Környezethasználó) a 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 9. szám alatt oktatóreaktort üzemeltet. Környezethasználót a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (a továbbiakban: Felügyelőség) KTVF: 54594-1/2011. számú határozatában teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatra kötelezte. Környezethasználó a kérelmet és a teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentációt 2012. július 2. napján benyújtotta a Felügyelőségre.

A tervezett létesítmény közvetlen hatásterületének vélelmezett határa:

Budapest XI. kerület közigazgatási határán belül.

A Felügyelőség felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a tevékenységgel kapcsolatban a közmeghallgatás időpontjáig közvetlenül a Felügyelőséghez vagy a közmeghallgatás helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjéhez észrevételt lehet tenni. A Felügyelőség a hirdetményt a hivatalában, a honlapján (kdvktvf.zoldhatosag.hu), valamint a központi rendszeren (www.magyarorszag.hu) közzéteszi.

Az érintettek a dokumentációba, illetve az ügy egyéb irataiba a Felügyelőség Zöld Pont Irodájában (1072 Budapest, Nagydiófa utca 10-12.) ügyfélfogadási időben betekinthetnek.