Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 4. szombat, Ráhel, Csenge

Könyv-, és ruhaadományok Kárpátaljára

Nem előzmények nélküli a kezdeményezésünk.

A tiszapéterfalvai református líceum, valamint a község lakóinak megsegítésére március elején több kerületi lapban tett közzé felhívást az Ifjúsági Demokrata Fórum. Arra kértük e kerületek lakóit, hogy értesítsenek bennünket, amennyiben otthonaikban van olyan ruhanemű vagy könyv, melyet felajánlanának Kárpátalja e hátrányos helyzetű települése számára.

Nem előzmények nélküli a kezdeményezésünk. Tavaly - Böjte Csaba vezette - Szovátai Szent József Otthon gyermekei számára juttattunk el íróeszközöket és tanszereket. E gyűjtés tapasztalataiból kiindulva egy kisteher-gépjárművel jártuk be a kerületeket, hogy összegyűjtsük az adományokat.

Valamennyiünket meglepetésként ért az a nagyfokú érdeklődés, amely akciónkat övezte. Felemelő volt látni azt az összefogást, ami e pártpolitikától független, karitatív célú megmozdulás során kialakult.

Nagyban meghaladta várakozásainkat, hogy alig egy hónap alatt több mint 530 felajánlás érkezett. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni azok számára, akik adományaikat személyesen hozzák el gyűjtőhelyeinkre. A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően a tervezettnél jóval több ruhát és könyvet tudunk eljuttatni Kárpátaljára.

Az összegyűlt ruhák mennyiségére tekintettel az adományok egy részét felajánlottuk az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat javára, amely azt a budapesti hajléktalanok megsegítésére fordítja.

Almássy Kornél - országgyűlési képviselő, az IDF országos alelnöke,

Őrsi Gábor - az IDF budapesti elnöke

IDF XI. kerületi Szervezete (2008. 04. 04.)