Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Komposztáló projekt Újbudán

A Kerületi Környezetvédelmi Program keretén belül Budapest XI. kerület Újbuda levegőtisztasága érdekében, valamint a zöldlomb szállítási költségeinek csökkentésére Újbuda Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar, az OBI Barkács Áruház (Savoya-Park) és az Újbuda Prizma Kft. együttműködésével folytatja a 2008 szeptemberében elkezdett sikeres kerületi komposztáló projektet.


A programban bárki részt vehet, aki a kerületben lakik, és kedvet érez a komposztáláshoz. - kertes házak, - kertes társasházban élő lakóközösségek - intézmények számára biztosítunk lombgyűjtő komposztáló keretet.

A programban részvevőknek Újbuda Önkormányzata ingyenesen 2 db 100x100x70 cm-es impregnált komposztáló keretet ad át használatra. Az átvevőnek vállalnia kell, hogy az átadott komposztáló keretet 5 évig rendeltetésszerűen használja. A 6. évtől a résztvevők tulajdonába kerülnek a használatra átadott komposztáló keretek. A komposztáló keretek kiosztása során, a lakosság számára bemutató előadásra, tanácsadásra kerül sor.

A Komposztáló projekt részvételi feltételei:

Részvétel a Budapesti Corvinus Egyetem tájékoztató előadásán.

A keretek rendeltetésszerű használata.

Komposztáló napló vezetése, amely egy év elteltével összegzi a komposztált lomb mennyiségét és a projekt eredményességét.

Jelentkezni lehet a +361 372-3471 telefonszámon, illetve az ecsedi.helga@ujbuda.hu e-mail címen.

További információk: Kápolnai Andrea, projektfelelős Újbuda Önkormányzata

Telefon: 361 381-1316

A komposztálásról bemutató előadás után a keretek kiosztásra kerülnek:

I. 2010. szeptember 23-án csütörtökön 17.00 órakor az Újbuda Prizma Kft. székhelyén (1113 Budapest Hamzsabégi út 60. www.ujbudaprizma.hu, megközelíthető az Ajnácskő u. felől).

II. 2010. szeptember 28-án kedden 16.00 órakor az Újbuda Prizma Kft. székhelyén.

III. 2010. október 5-én kedden 16.00 órakor az Újbuda Prizma Kft. székhelyén.

IV. 2010. október 12-én kedden 16.00 órakor az Újbuda Prizma Kft. székhelyén.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.