Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Karácsonyra várva

Noha a szombat munkanap volt az egész országban, Újbudán már a karácsonyi készülődés jegyében rendeztek programokat kerületszerte. Kicsiknek és nagyoknak is jutott ajándék, a legtöbb atrakcióval persze a gyermekek kegyeit keresték.

Karácsony előtt, szombaton délelőtt a Gazdagréti Közösségi Házba várták a kisgyermekes családokat, ahol bábszínházi előadást rendeztek. Zsuzsmó bohóc pillanatok alatt mosolyt csalt a picik arcára, és bár néhányan az ovisokra jellemző szorongással érkeztek, csakhamar ők is együtt nevettek a többiekkel.

Ugyanilyen vidám hangulatban telt a nagycsaládosok karácsonya a Csíki-hegyek utcai Általános Iskolában, ahol 12 éve rendeznek a három-, és többgyermekes családoknak karácsonyi programot. Közel hatszáz nagycsaládot tartanak számon Újbudán és közűlük mintegy négyszázan minden évben ezt a rendezvényt választják az ünnep előtti hétvégén. Fábián Éva koncertje mellett a Mikulás Mackóországban mesejáték szórakoztatta a kicsiket, a nagyobbacskák pedg csodaszép ajándékokat készíthettek a kézműves foglalkozáson. A nagycsaládosok karácsonyán minden családnak jutott ajándék, a szerencsések pedig különlegességeket nyertek a tombolán, a rendezvényt támogató cégek jóvoltából.

Szintén ezen a szombaton osztották ki a rászorulóknak azokat a ruhákat, cipőket és gyermekjátékokat, amelyeket október óta gyűjtöttek össze az MSZP XI. kerületi szervezetének székházában. Mint sok éve mindig, most is nagy volt az érdeklődés, sokan találtak itt olyasmit, ami minden bizonnyal idén karácsonykor a fenyőfa alá kerülhet.

B.A. Újbuda Média (2008. 12. 20.)