Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Kalandjáték a víz világnapján

A Víz Világnapján, március 22-én ingyenes kalandjátékkal és örömzenével indult útjára az idei Danube Flow, a Hív a Duna! programsorozat a Szent Gellért téren. A civil kezdeményezés idén is azt a célt tűzte ki maga elé, hogy családi, kulturális és sporteseményekkel visszacsábítsa az embereket a Duna-part városi szakaszaira.

Folyóparti kalandjáték várta az érdeklődőket a Víz Világnapján, március 22-én a Gellért téri kútnál. A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat idei első rendezvényén a résztvevők különböző feladatokat oldottak meg, amelyeket a krimiestek.hu csapata állított össze. A környéken összegyűjtött válaszok egy legendához vezetnek, amelyben egy múlt századi gróf, a Duna és néhány hidroplán is szerepel. A Budapest és a Duna-part titkos életét bemutató kincskereső kalandjáték körülbelül 1-1,5 órát vett igénybe, ezért a rendkívül hideg, szeles idő próbára tette a mindenre elszánt játékosokat.

 

A játék után a Lánchíd pesti hídfőjének északi oldalán folytatódott, ahol feltűnt egy zenélő bringa, este pedig az Ethnosound muzsikusai tartottak vízparti örömzenélést. A pénteken elindult Hív a Duna! programsorozat tavasztól őszig tartó projekt célja, hogy népszerűsítse a Dunát, és élményekkel csábítsa vissza az embereket a folyó városi szakaszaira.

 

A civilek ebben az évben is számos ingyenes programmal készülnek: áprilisban a budapesti Duna-partot mutatják be egy városi sétán, valamint a Római-partra szerveznek családi eseményeket, májusban pedig street fotó hétvége és interaktív, tudományos ismeretterjesztő gyereknap várja az érdeklődőket. A kulturális, sport és szabadidős programok között tánc, kórusének és inverz graffiti is szerepel.

 

A részleteket a www.hivaduna.hu honlapon találják meg az érdeklődők.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 03. 23.)