Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Junghausz: Őrmezőn rosszabb lett a közlekedés

Nagy mértékben nehezíti az Őrmezőn élők életét, hogy a BKV megváltoztatta a menetrendjét. Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő egy korábbi testületi ülésen ebben a témában is kérdezte a polgármestert, aki azt ígérte, hamarosan leül tárgyalni az egész kerület közlekedésének ügyében a BKV vezetőivel. A képviselő most aláírásgyűjtést kezdeményezett, az íveket pedig átadta a polgármesternek.

Néhány óra alatt valamivel mivel több mint 600 aláírás gyűlt össze Őrmezőn, úgy érzem, ez most elegendő mennyiség ahhoz, hogy a polgármester ezekkel megtámogatva tudjon tárgyalni a fővárossal, de ha szükséges, bármikor szívesen folytatjuk akciót - mondta lapunknak Junghausz Rajmund.

A szeptemberben életbe lépett új BKV menetrend választókörzetem polgárainak egyértelműen rosszabb helyzetet eredményezett. Azt tapasztaljuk, hogy a járatok a Kosztolányi Dezső tér irányából általában néhány perc különbséggel érkeznek Őrmezőre, aztán hosszú szünet. Egy hétköznap reggel a feltorlódott tömeg miatt nem biztos, hogy mindenki felfér a buszra. Hétvégén pedig akár 20-25 percet is kell várni egy Budapest központja felé tartó járatra. Az őrmezői gyors indulási helyének megváltoztatása is sok bonyodalmat okoz. Korábban sokan a végállomáson döntötték el, melyik busszal is mennek, mert nyilván az előbb indulóra szálltak fel. Erre ezentúl nincs lehetőségük - tette hozzá a képviselő.

Sokan egyetértenek abban, hogy kényelmi szempontból hiányzik a 150E jelzésű busz hétvégi közlekedése. Az Őrmezőre tartó járatok száma az Újbuda busz megszűnésével csökkent, illetve továbbra sem létesült busz Gazdagrét és Őrmező, illetve Kelenföld és Őrmező között. A képviselő elmondta, Őrmező lakói mielőbbi megoldást szeretnének, és jó ötleteket kapott tőlük. Jó lenne például, ha az 53-as busz, a Sasadi útról érkezve a Neszmélyi és a Menyecske utca érintésével folytatná útját a Móricz Zsigmond körtérig. Biztos, hogy a Neszmélyi úton járó buszokat sűríteni kell, ehhez járulhatna hozzá az említett 53-as viszonylat módosítása.

A hiányosságok és a menetrend okozta anomáliák felülvizsgálata a szakemberek feladata. Azonban az Őrmezőn élők miatt ennek a problémának a megoldása nem halogatható. Mivel a polgármesternek megvan a szándéka arra, hogy közbenjárjon a fővárosnál a lakók érdekében, ezért úgy gondolom, hogy az összegyűjtött aláírások csak segíthetik őt a tárgyalásokban, az aláírások nyomatékosítják a probléma súlyát - fejezte be Junghausz Rajmund.

Újbuda (2008. 12. 04.)

LEGFRISSEBB
×

Kezdődik a Citadella felújítása  

Aláírják a keretmegállapodást a nyertes pályázókkal a Citadella teljes rekonstrukciójára. A kormányzati beruházásként elvégzendő munkálatok befejezéséig akár a tervezett sikló is befuthat a Gellért-hegyre.