Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Jövőre megkezdődhet az M7-est és a Lágymányosi hidat összekötő út kiszélesítése

Jövőre megkezdődhet az M7-est és a Lágymányosi hidat összekötő út kiszélesítése

Jövő tavasszal megkezdődhet az M1-M7-es autópályát a Lágymányosi híddal összekötő XI. kerületi Andor utca kiszélesítése; Újbuda alpolgármestere szerint jó esély van arra, hogy a 3,5 milliárd forintos, 12 éve tervezett beruházás jórészt európai uniós forrásokból épülhet meg. 
Lakos Imre (SZDSZ), aki egyben fővárosi és országgyűlési képviselő is, hétfőn a távirati irodának azt mondta, úgy látja, megvan az esély és a szándék arra, hogy a tehermentesítő út 2x2 sávosra szélesítéséhez szükséges, még hiányzó 2,5 milliárd forintot megkapják. Közölte, a rövidesen lejáró építési engedélyt meghosszabbítják és előkészítik a beruházást, hogy jövő tavasszal megkezdődhessen az egy-másfél évig tartó munka; a készületekre nemrég 100 millió forintot szavazott meg a főváros. 

Mint mondta, az útépítés ügye "már minden viharon túl van, és minden fellebbezést kibírt". Utalt arra, hogy a térségben élők közül sokan az elmúlt tíz évben még ellenezték a beruházást, attól tartva, hogy az Andor utca forgalma jelentősen megnő. Az alpolgármester szerint ma már mindenki várja az Egér utat a Szerémi úttal összekötő út kiszélesítését. A jelenleginél rosszabb állapotokat nem lehet teremteni, ma kilométeres sorok pöfögnek a Tétényi és a Fehérvári út között, ennél környezetszennyezőbb állapot nincs - figyelmeztetett Lakos Imre. 

A beruházás részleteit ismertetve elmondta, a jelenlegi 1x1 sávos út és az elbontott ipari vágányok helyén épülő 2x2 sávos tehermentesítő, két kilométeres utat fasorokkal, zöld sávval, és egyes szakaszokon hangvédő falakkal határolnák el a társasházas, lakótelepi és kertvárosias övezetektől. 
Az alpolgármester szerint azt sem szabad megengedni, hogy az Andor utcába csatlakozó kis, kertvárosias utcákba "szétspricceljen" az átmenő forgalom, ezért a terveket még forgalomtechnikai szempontból is át kell majd tekinteni. Közölte azt is, nem szeretné, ha erre a térségre teherautó-forgalom zúdulna. Mint mondta, az új Andor utcának "kifejezetten nem" teherforgalom-átvivő szerepűnek kell lennie.

MTI (2008. 03. 18.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.