Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Információs táblák a szelektív gyűjtőszigetek mellett

Újbudán a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellé információs táblák kerültek. Örök kérdés, hogy mit hova lehet és mit hova nem lehet dobni közvetlenül; ezek mostantól a gyűjtőszigetek mellett találhatóak a 11. kerületben.

Budapest egyik legnagyobb kerületében több, mint 40 helyszínen lehet szelektíven gyűjteni a hulladékot. Fontos tudni, hogy pontosan mit lehet és mit nem lehet ezekbe a gyűjtőszigetekbe helyezni. Ezt segíti a mostani kezdeményezés, melynek keretében megvalósult, hogy ezek az információk karnyújtásnyira kerültek a szelektív gyűjtőszigetekhez.

Érdemes odafigyelni arra, hogy a gyűjtőkukák mellé semmilyen hulladék nem rakható le. A hulladékgyűjtő konténereken kívül elhelyezett hulladékok közterületi szemetelésnek , vagyis szabálysértésnek minősülnek még akkor is, ha egyébként szelektíven gyűjthető anyagokról (papír, műanyag, üveg, fém) van szó. Nem is beszélve a hungarocellről, használt ruhákról, cipőkről, bútorokról és egyéb lomtalanításra jellemző szemétkupacokról.

Tudta Ön?! A veszélyes hulladékok, akkumulátorok, festékek és más vegyi anyagok a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél, közterületen vagy zöld területen történő elhelyezése bűncselekménynek számítanak.

www.szelektiv.hu (2010. 08. 04.)