Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Indul a fűtési szezon, ellenőriztessük a kéményeket

Hivatalosan október 15-én kezdődik a fűtési szezon. A tüzelőberendezések átvizsgálása mellett a biztonság szempontjából kiemelt fontosságú, hogy a kémények megfelelő állapotban legyenek.

Budapest területén a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. látja el a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatást. A Társaság végzi az éves rendszeres kéményellenőrzést és szükség szerinti tisztítást, illetve a kémények feltételezhető üzemzavara (pl. a kéménydugulásból adódó égéstermék visszaáramlása, vagy szénmonoxid-érzékelő riasztása stb.) esetén is a FŐKÉTÜSZ szakemberei az illetékesek.

A Fővárosi Kéményseprőipari vállalat a fűtési idényben hétvégenként hétfő reggelig ügyeletet tart fent, amely keretében segíti a veszélyhelyzetek megoldását. Az ügyeleti szolgálatról felvilágosítás szerezhető a +361 251-5000-es telefonszámon, illetve a www.kemenysepro.hu oldalon.

„A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság legfontosabb tennivalója, hogy tegye lehetővé az ingatlanba való bejutást, a kémény ellenőrzését. Az égéstermék elvezetők esetleges szabálytalanságai, illetve életveszélyes állapota annak használója mellett a környezetében élők életét és vagyonát is veszélyezteti.” – hívta fel a figyelmet Kovács Balázs, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyvezető igazgatója.

Ha a kéményseprőt két alkalommal sem engedjük be, a közszolgáltató köteles átjelenteni az elsőfokú tűzvédelmi hatóságnak, a katasztrófavédelemnek, aki 2013. január 1-jétől tűzvédelmi bírsággal jogosult büntetni az ingatlan tulajdonosát.