Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Idén a kórházban fekvőkhöz is benézett a Mikulás

A Szent Imre Kórház betegei nem sokat szomorkodhattak december 6-án. A Mikulás hozzájuk is eljött Kegye János pánsípművész személyében. A bentlakók még a kerületi kisiskolásoktól is kaptak ajándékot.

Az Egészségügyi Mimisztérium Gyermek programja keretében rendszeres kórházlátogatásokat szerveznek többek között a Szent Imre Kórházba is, hogy a kicsik jobban megismerjék az itt folyó munkát és ne féljenek annyira az orvostól.

Talán ez a kapcsolat adhatta az ötletet, hogy idén a Törökugrató Általános Iskola és a XXII. kerületi Leányka utcai Óvoda kis lakói Mikulás ajándékot készítettek a Szent Imre Kórház betegeinek, hogy ha már nem lehetnek otthon a szeretteikkel egy kis boldogságot csempésszenek a szívükbe. A majd 300 ajándékot át is adták a kórház dolgozói, miközben Kegye János karácsonyi dalokat adott elő pánsípján a megszeppent közönségnek.

T. D. - ÚjbudaTV (2007. 12. 11.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.