Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

Horgas Eszter hazarepült

A Gárdonyi Géza születésének 150 éves jubileuma alkalmából megrendezett Gárdonyi Csillagai programsorozat egyik rendhagyó akciójában hazánk talán legszebb fuvolaművésze egy hőlégballonnal emelkedett a magasba a Kopaszi-gáton. Az eseményt a Magyarország Szeretlek című tévés vetélkedőben láthattuk viszont.

Az M1 szórakoztató műsorában hétről hétre ismert és elismert művészek, hírességek mérik össze tudásukat Magyarország kultúrájáról, történelméről és hagyományairól. A Magyarország szeretlek népszerűsége jó ideje töretlen, jelenleg a csatorna egyik zászlóshajója, éppen ezért készítői úgy gondolták, eljött az ideje, hogy „kitörjön” a stúdióból, és egy hétvégén megmozgassa az egész országot. Az M1 országos felhívást tett közzé, amelyben főként önkormányzatok jelentkezését várták. Így került a szereplők közé Újbuda is, aki a Gárdonyi Csillagai megszervezése mellett arra is vállalkozott, hogy hőlégballonnal szállítja haza a kerület egyik ismert személyiségét. A szeptember 28-án és 29-én lezajlott hétvégi 20 órás műsorfolyamban a jól ismert vetélkedő adta a vezérfonalat, melyet hazánkkal és otthonunkkal kapcsolatos helyszíni tudósítások, kisfilmek, bejátszások színesítettek. A csatorna által szervezett „Itthon vagyok” országos mozgalom nemcsak az egyes települések jellegzetességeit, hagyományait, büszkeségeit mutatta be, de azokat az embereket is kameravégre kapta, akik egykor elhagyták szülőhelyüket, de most, a tévéműsor által visszatérnek oda. Az Újbudához szorosan kötődő fuvolaművész, Horgas Eszer kezdetben vonakodott a felkéréstől, hiszen a nehezen irányítható repülő jármű nem keltett benne sok bizodalmat. – Rettentően izgultam, de érdemes volt belevágni a kalandba – mondta földre térése után a művész, akit a biztonság kedvéért csak néhány méter magasra engedtek fel a levegőbe. - Nem a kerületben lakom, de ennek vajmi kevés jelentősége van, hiszen állandóan jövök-megyek a nagyvilágban. Nagyon erősen kötődöm érzelmileg Budapesthez. Rengeteg egzotikus országban játszottam már, de mindig melegséggel tölt el a hazatérés. A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanítok, ahol14 növendékem van, ezért úgy érzem, hazajárok Újbudára - mesél kötődéseiről Horgas Eszter, aki azt mondja, megtiszteltetés egy Prima Primissima-díjas intézményben oktatni, ahol ráadásul teljes mértékben hagyják őt kiteljesedni.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.