Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Hogy még több madár csiripeljen a Bartók Béla úton

A Föld napján való PET palacklánc fűzés után újabb, a környezet szeretetét hangsúlyozó program szervezésében vett részt a Moha Kávéház és Kultúrtér a Bartók Béla úton. A Madarak és Fák Napja alkalmából közös madárodúfestéssel készült az egész utca.

Barátcinege, búbos pacsirta, citrom sármány, csicsörke, csúszka, feketerigó, fenyőpinty, fülemüle, füstifecske, tengelic, vörösbegy, zöldike. Csak néhány azon madárfajok közül, amelyek a városban, köztünk élnek. A Bartók Béla úti összefogás Városlakó - városi madarak programja minden korosztály figyelmét fel szerette volna hívni arra, hogy a természet karnyújtásnyira van tőlünk.

A Madarak és Fák Napja alkalmából, május 10-én a Bartók Béla úton több helyszínen várták utcai madárodúfestő alkotópontok a gyerekeket és a felnőtteket. A kezdeményezés eredményeként egyedi, saját készítésű madárodúkkal lettek színesebbek a Bartók Béla út fái. A közösségi program megvalósításához sokan hozzájárultak.

Az alkotópontok: Gárdonyi Géza Általános Iskola, Gottier Café terasz, Moha Kávéház és Kultúrtér terasz, Próféta Galéria és KULTI-Palack terasz, Szatyor Bár és Galéria terasz, valamint a Tranzit Art Café.

A madárodúk kihelyezésében a Madártani intézet, a színek kavalkádjának biztosításában a Pannon Color segítette a csatlakozókat. A Gárdonyi Géza Általános iskola kórusa utcazenével teremtette meg az alkotó hangulatot.

Moha Kávéház és Kultúrtér (2013. 05. 16.)