Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Helyben vedd meg!

2012. május 5-én a Fehérvári úti piac melletti sétálóutcában 9–14 óra között Újbuda Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub (MK) közös szervezésében rendezik meg a „Helyben vedd meg!” pikniket. A rendezvény a lakóhely környéki, aktív közlekedési móddal történő vásárlásra ösztönöz.

A szervezők közös célja, hogy a kerület polgárai megismerjék lakókörnyezetükben az esetleg még "fel nem fedezett" helyi kereskedőket és szolgáltatókat, azokat környezettudatos módon – gyalog, kerékpárral vagy közösségi közlekedéssel – érjék el, kiváltva ezzel a hétvégi autós bevásárlásokat. Ezáltal a helyi vállalkozások ismertsége és forgalma növekedhet, a környezet terhelése pedig csökkenhet.

A helyszínen újbudai vállalkozókkal is találkozhatnak, akik különböző kedvezményekkel kedveskednek az érdeklődők számára.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.