Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Gépjármű-felderítési akció Újbudán is

Lopott vagy lejárt műszakival közlekedő autókat kerestek a rendőrök és polgárőrök.

A polgárőrséggel közösen összevont gépjármű felderítési akciót tartott november 17-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség. A fővárosi akció célja bűn- és baleset-megelőzés, valamint a közlekedésbiztonság növelése volt. A rendőrök és polgárőrök közösen láttak el szolgálatot, melynek során fokozottan ellenőrizték a forgalomban résztvevő gépjárműveket, és szűrték ki a körözött vagy forgalomból kivont kocsikat.

Az akció során mintegy 25 ezer gépjárművet ellenőriztek, 106 esetben történt rendőri intézkedés. Egy esetben szándékos bűncselekmény elkövetőjét érték tetten, akit előállítottak az intézkedő rendőrök. Az akcióban a Lágymányosi Polgárőrség is részt vett, online rendszámfelismerő rendszerükkel a 7-es főút XI. kerületi szakaszán mintegy 1500 autó ellenőrzése történt meg. Egy Opel Astra esetében a sofőrnek a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki, mert a kocsit lejárt forgalmi engedéllyel vezette.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.