Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Gemenci erdőjárás az Allee-ban

A Gemenci erdő egyedülálló növény- és állatvilágát bárki közelről megismerhette szeptember 23-25. között, információkat kaphatott az erdőkezelésről, az erdei kisvasútról, valamint az ökoturizmusról.

Az újbudai általános iskolások és óvodások közül pedig sokan rendhagyó természetismeret órán találkozhattak az egyedülálló rengeteggel a Gemenc Zrt. erdészeinek a segítsége révén az Allee-ban. Az esemény virtuálisan még nem ért véget, hiszen rajzpályázata tovább inspirálhatja az általános iskolásokat.

2011-ben ünnepli a világ az ERDŐK NEMZETKÖZI ÉVÉT.

Az ENSZ felhívást intézett a világ országaihoz, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítására a fenntartható fejlődés érdekében. Ehhez az akcióhoz csatlakozott az Allee Bevásárlóközpont és a Gemenc Zrt. az interaktív kiállítással.

Pályázati kiírás:

Az Allee Bevásárlóközpont és a Gemenc Zrt. rajzpályázatot hirdet 6-10 éves és 11-14 éves korcsoportban az ERDŐK NEMZETKÖZI ÉVE alkalmából.

A pályázat témája:

Olyan rajzok megszületését várják a kiírók, melyek bemutatják általában az erdő szépségeit, vagy szemléletessé teszik a gemenci erdő állat- és növényvilágának értékeit.

Technika és terjedelem: Szabadon választható, (ceruza, festék, kollázs, tus, stb.)

Pályázati határidő: 2011. október 31.

Pályázat elbírálásának határideje: 2011. november 31.

A pályázat beadásának címe: Allee Bevásárlóközpont, 1117 Budapest, Október Huszonharmadika utca 8-10. Center Management – 3. emelet, Kovács Klaudia

A pályázó pályaművével együtt juttassa el adatait, elérhetőségeit (név, életkor, cím, telefonszám, e-mail cím) a megadott címre.

Nyeremények:

I. helyezett: Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ kiállításainak megtekintése és kisvasutazás a családdal együtt (max. 4 fő).

II-III. helyezettek: Allee Vásárlási Utalvány