Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Gazdatalálkozó Őrmezőn

Március 26-án, vasárnap gazdatalálkozót tartott a FIDESZ, az Őrmezőn található Költők parkjában.

A március 26-án, vasárnap tartott őrmezei gazdatalálkozó kettős céllal jött létre. Egyrészt alkalmat adott, a rendezvényre látogatóknak, hogy megismerkedjenek a különféle magyar élelmiszerekkel. Ahogy Kupper András, a FIDESZ 17. választókerületének jelöltje elmondta, a magyar élelmiszer azért fontos nekünk, magyar fogyasztóknak, mert ezen termékek esetében biztosak lehetünk az étel minőségében. A gyümölcsök, zöldségek tényleg tartalmaznak vitaminokat, és a húsokról is lehet tudni, hogy azok magyar gabonán, magyar takarmányon nőttek fel.

A találkozó másik oka, hogy az őrmezeiek, akárcsak a gazdagrétiek, kérték, hogy legalább hetente egyszer legyen egy olyan piac, amikor alkalmuk nyílik magyar gazdától magyar terméket vásárolni.

Természetesen itt a rendezvényen a látogatók találkozhattak a párt aktivistáival és a képviselőjelöltekkel egyaránt.

joshua - Újbuda TV (2006. 03. 27.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.