Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Fővárosi fejlesztések Újbudán 2007-ben

A 4-es metró beruházás mellett a 2-es metró megállóinak felújítása, a Szabadság-híd rekonstrukciója és az úthálózat megújításának folytatása lesznek 2007 legfontosabb feladatai a fővárosban. Demszky Gábor főpolgármester évnyitó sajtótájékoztatóján 9 miliárd forintos megszorítás mellett stabil gazdálkodást ígért.


"Budapest közúthálózatának 40%-a újul meg 2007-ben ha sikerül elvégezni azt, a mintegy 156 km burkolat-felújítást, amelyet 133 helyszínen végeznek el a szakemberek az idén" -emelte ki évnyitó sajtótájékoztatóján Demszky Gábor főpolgármester.

Ezek a munkálatok a XI. kerületben a Fehérvári út egy részét, a Hegyalja és a Nagyszőlős utcát érintik. A 4-es metró építését új főpolgármesteri biztos, Dr. Beker László koordinálja, akit hivatalosan január végén mutatnak be, addig jelentést kell készítenie az idei évben elvégzendő feladatokról. Az alagútfúró pajzs utolsó darabja márciusban érkezik, majd áprilisban az Etele térről indul a mintegy 30 méter mélyen haladó, két egymással párhuzamos alagút építése.

Újbudát érintő további fejlesztés még a Szabadság-híd rekonstrukciója, amelyet augusztusban zárnak le, de a közműkiváltások miatt már tavasztól forgalmirend-változások várhatók a Gellért téren.

K.A. - Újbuda TV (2007. 01. 11.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.