Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Fórum Kelenvölgyön

A közlekedési kérdések foglalkoztatják leginkább a kelenvölgyieket. Minden januárban lakossági fórumot tart Kelenvölgy lakóinak Molnár Gyula, Újbuda polgármestere. Idén január 17-én faggathatták a polgármestert a Kelenvölgyi Közösségi Házban.

Elsősorban a térség közlekedési helyzete foglalkoztatta azokat a látogatókat, akik megjelentek a Kelenvölgyi Közösségi Házban Molnár Gyula, Újbuda polgármesterének fogadóóráján. Az érdeklődők többségét a BKV-járatok és a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása érdekelte. A polgármester azt is elmondta, hogy a tavaly létrehozott ingyenesen hívható Újbuda-telefonvonal témakörét kibővítik a közeljövőben. Eddig az általános információkon, okmányirodai ügyintézéssel kapcsolatos tudnivalókon kívül bejelentéseket tehettek a közterületeken, utakon található problémákról, mint a kátyúk, roncsautók, vagy az illegális szemétlerakók. Hamarosan már a közvilágítás problémája is bejelenthető lesz a 06-80-852-832-es számon, ugyanis a rendőrség felmérése szerint a közbiztonság romlásának az is oka lehet, ha egy köztéri lámpa kialszik.

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 01. 19.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.