Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Fórum a népszavazásról

Kérdések és lehetséges válaszok a népszavazás előtt címmel rendezett nyilvános vitát a március 9-i referendumról az Újbuda Média a Gazdagréti Közösségi Házban.

A Fidesz részéről dr. Kupper András országgyűlési képviselő, míg az MSZP részéről Tukacs István országgyűlési képviselő volt jelen, akit Józsa István váratlan hivatalos programja miatt kért fel arra, hogy a vitában álláspontjukat képviselje.

A társadalmi felemelkedés szempontjából nincs értelme a tandíj bevezetésének, jelentette ki dr. Kupper András, a kórházi napidíjból és a vizitdíjból befolyó összegeket pedig adóbevételekkel kellene kiváltani.

Tukacs István ezzel szemben úgy érvelt, hogy aki egy egészségügyi intézményben fizet annak lehetnek elvárásai a gyógyítás minőségével kapcsolatosan, így a betegek érdeke, hogy maradjon a fizetős rendszer.

K.A. - Újbuda TV (2008. 03. 04.)

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.