Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

Forgalomtechnikai lakossági fórum

Csomópontban a Farkasréti Általános Iskola

Sass Szilárd Fideszes képviselő kezdeményezésére négy különböző változatot dolgozott ki egy forgalomtechnikai szakértőkből álló cég az Érdi út környékén található kis utcák reggeli forgalmának csillapítására. A fő konfliktusforrás, a Süveg utca kétirányúsága és a villamos bekanyarodása, állítja Visnyei Ilona ügyvezető, a lakossági fórumon azonban többen is amellett érveltek, hogy a bajok forrása a Dayka Gábor utca egyirányúságában keresendő.

Mivel így a Budaörsi útról nem lehet feljutni a hegyre, az autósok a kis utcákat használják, ehhez járul hozzá nyolc óra előtt az iskolába igyekvő szülők és gyerekek által generált forgalom, amely a környék lakói számára szinte már elviselhetetlen.

A megbeszélésen végül olyan kompromisszum született mely szerint a Süveg utca legyen egyirányú a Brassó köztől felfelé, a Németvölgyi úton lévő bevásárlóközpont előtt pedig mindkét irányban tábla tiltsa a megállást.

A javaslatokat ezen a héten terjeszti Sass Szilárd a képviselők elé, majd azok a Forgalomtechnikai Hatóság vizsgálóeljárása után kerülhetnek megvalósításra.

K.A. - Újbuda TV (2007. 10. 09.)