Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Folytatódott Wieszt vesztegetési pere

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az újbudai volt MSZP-s vagyongazdálkodási bizottsági elnök, Wieszt János és társai pere.

A volt szocialista politikust hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolják, a vád szerint 2,2 millió forintot kért és kapott egy vállalkozótól azért, hogy az megvásárolhassa bérelt önkormányzati ingatlanját. Az ügyletről rejtett kamerás felvétel is készült, ami kapcsán július elején tanúként hallgatták meg Junghausz Rajmund fideszes újbudai önkormányzati képviselőt.

A vádlottak között vannak azok az ügyvédek is, akik az ügyfelüktől kapott vesztegetési pénzt továbbították Wieszt Jánosnak. Hétfőn az újbudai gazdasági bizottság egyik tagja arról beszélt, hogy egy másik vállalkozó segítségért fordult hozzá 2010-ben, miután összesen kilencmillió forint kenőpénzt kértek tőle önkormányzati bérleménye vételi jogáért.

A tárgyalás októberben folytatódik. A hajdani MSZP-s politikus áprilisban állt bíróság elé, miután a Központi Nyomozó Főügyészség idén januárban vádat emelt ellene.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.