Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Flipperek éjszakája Újbudán

Több száz rajongó gyűlt össze Újbudán a Flipperek Éjszakáján, ahol az amatőrök mellett világhírű profik is nyomkodták a gombokat, mert a versenyen világranglistapontokat lehetett szerezni. 

Kilencedik alkalommal rendezték meg október 20-án a Flipperek Éjszakáját az Első Magyar Flipperklub szervezésében. Az össznépi golyózáshoz rangos nemzetközi verseny is kapcsolódott, Európa számos országa képviseltette magát a Budafoki úti játékteremben.

Szinte minden gépet püfölt valaki, a profikat rajongótábor vette körül. Igaz, a jelenleg legmagasabban jegyzett hazai játékos, a háromszoros Európa-bajnok Szalai Krisztián nem tudott eljönni.

– Hatvannégyen indultak, magyarok mellett svéd és lengyel versenyzők is – mondta a Borsnak Fekécs Gábor szervező. A flipper kihalófélben van, igaz, a játékgépek betiltása után egyre több vendéglátóegységbe került vissza.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.