Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

EU - Info

Örömmel köszöntjük Önt Újbuda Európai Uniós oldalain!

2004. május 1-e óta hazánk is teljes jogú tagja az Európai Uniónak, melynek alapjait 6 ország fektette le 1957-ben a Római Szerződéssel. A csatlakozásunk óta úgy élhetünk az Unión belül, hogy megtartjuk nemzeti identitásunkat, amellett, hogy alakíthatjuk, formálhatjuk az együttműködés kereteit a közös szabályozás, közös politikák és tevékenységek kiépítésén keresztül.

Újbuda Európai Integrációs Irodájának működési célja, hogy az Európai Uniós területen hatékonyan képviselje Újbuda lakosságának érdekeit úgy a hazai, mint a nemzetközi palettán. A gyakorlatban ez a tevékenység nagyon sokrétű, hisz magában foglalja a Nemzeti Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Régió Uniós stratégia-alkotásában való aktív részvételt, a pályázati lehetőségek kiaknázását, a lakossági tájékoztatást, továbbá a testvérvárosi kapcsolatok kialakítását és ápolását, mely utóbbi lehetőséget nyújt nem csak kulturális életünk gazdagítására, de szakmai tapasztalatcserékre is különböző rendezvények, konferenciák keretében.

Lakossági információs szolgáltatásunk célja, hogy meggyorsítsuk az Ön számára az Európai Uniós témákban való tájékozódást, ezért a következő e-mail címre várjuk kérdéseit: eu-info@ujbuda.hu

Üdvözlettel: EU Integrációs Iroda

 

 

BEPILLANTÁS AZ EU-BA

Bepillantás az EU-ba

 

ESEMÉNYEK

Európai Uniós Események

 

PÁLYÁZATOK

Minisztériumok

Pályázatfigyelők

 - Pénzforrás pályázatkereső

 - Fejlesztési portál

 - EU pályázat.lap.hu

 - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 

KAPCSOLÓDÓ LINKEK

 - Az EU hivatalos portálja

 - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 - Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

 - EU vonal - EU Tájékoztató Szolgálat

 Európai Unió a Belügyminisztérium oldalain