Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. csütörtök, Hedvig

Élőlánc a természetért a Feneketlen-tó körül

Ünnepélyes díjátadóval és rekordkísérlettel zárult a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett egész napos kerületi esemény.

Az újbudai óvodások és iskolások május 18-án délelőtt a Gellért-hegyen a Magyar Madártani Egyesület és az Újbudai Pedagógiai Intézet munkatársai által tartott izgalmas, érdekes foglalkozásokon vehettek részt.

 

A kicsiknek szervezett versenyek ünnepélyes eredményhirdetésére a Feneketlen-tó melletti Edömér utcában került sor, ahol az értékes ajándékokat Hoffmann Tamás polgármester adta át a díjazottaknak. A nap folyamán solymászbemutató, papír-újrahasznosítás, a Környezetvédő Kommandó és a Madárdal zenekar várta az érdeklődőket. Sor került egy újabb rekordkísérletre is, az óvodások és iskolások papírfüzérekből alkottak láncot a Feneketlen-tó körül.

 

Sz. T. (2012. 05. 19.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.