Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. kedd, Vilma

Élménypedagógia a Liberálisok Házában

Március 21-én, kedden, a Liberálisok Házában tartott Élménypedagógia napnak John Emese, az SZDSZ 16. választókerületének jelöltje volt a házigazdája.

A Deák Ferenc téren található Liberálisok Házában minden nap különböző programot kínál az érdeklődőknek az SZDSZ. Ezeknek a rendezvényeknek mindig más a házigazdája. Március 21-én, kedden, Élménypedagógia napot tartottak, melynek John Emese, az SZDSZ 16. választókerületének jelöltje volt a vendéglátója. Az érdeklődők interaktív előadásokon keresztül ismerkedhettek meg ezzel a terjedőben lévő tanítási móddal.


Az élménypedagógia egy olyan pedagógiai módszert jelent, amelynek hatására a tanulás, a tanulás folyamata örömmé, élménnyé válik a gyerek számára. Ennek köszönhetően, pedig jobban beépül a tananyag, az ismeret a diák aktív tudásába.


Nagyon sok pedagógus már most is alkalmazza ezeket a módszereket, mint például drámapedagógia, kooperatív módszer, projekt módszer, vagy a különböző digitális módszertanok. Tanár továbbképzések során, pedig még többen el tudják sajátítani ezeket a módszereket, hogy aztán a gyerekek között használják is.

joshua - Újbuda TV (2006. 03. 27.)