Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Élhetőbb Bikás dombot!

Az MDF támogatja a Bikás Park Egyesület kezdeményezését, hogy ne legyen beépíthető a Bikás domb.  Erről született megállapodás a két fél között.

'Élhetőbb várost!' - Ez az MDF kampányának egyik fő szlogenje és ezért kötött megállapodást március 13-án hétfőn a párt 11. kerületi szervezete a Bikás Park Egyesülettel, akiknek a célja, hogy fix építmény ne kerülhessen a Bikás dombra.

'A fővárosban egyre több zöld felületet pusztítanak el azért, hogy újabb épületeket lehessen rájuk húzni. Az egyesület civil kezdeményezésbe kezdett, aláírásokat gyűjtött azért, hogy védje a dombot. Az MDF pedig támogatja a gondolatot.' - nyilatkozta Szőke László a párt 16. választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.

K. A. H. - Újbuda TV (2006. 03. 20.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.