Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 4. szombat, Ráhel, Csenge

Együttműködés a környezettudatosságért

Együttműködési megállapodást írt alá a Tata Consultancy Services Ltd.(TCS) és Újbuda Önkormányzata. Az együttműködés keretében a TCS szeretne önkéntes munkát végezni kerületünkben, részt venni a környezeti nevelés támogatásában, közösségi kert kialakításában és a kerékpáros közlekedés fejlesztésében.

A két intézmény a Zöld Iroda Versenyen került egymással kapcsolatba 2011-ben, amikor mindketten elnyerték a 2011 legzöldebb irodája címet. A kerületi székhelyű cég azóta aktívan érdeklődik a kerület környezettudatos programjai, környezetvédelmi elképzelései, fejlesztései iránt, amelyek közül néhány területen szívesen együttműködne az önkormányzattal. Ennek hivatalos megerősítése volt az augusztus 29-én aláírt szerződés.

 

A TCS egyébként már a 2012. első félévében megrendezett Újbuda környezettudatos iskolája/óvodája vetélkedőt is figyelemmel követte és több oktatási intézményt személyesen is meglátogattak. A végeredmény megszületését követően pedig különdíjat ajánlottak fel a számukra legérdekesebbnek bizonyult kerületi intézmény számára, mellyel a környezet tudatos nevelést igyekeznek elősegíteni és fejleszteni.

 

(2012. 08. 29.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu