Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

Együtt Budapestért

Budapest sorsa nem függhet időről-időre a választásoktól. Ezt biztosítja a Budapest-szerződés, amit ma délután a Városházán jóváhagyott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Szerdán, 29.-én aláírták a Budapest szerződést a főváros és a kormány részéről. A "ceremónián" a kormányfő mellett részt vett Demszky Gábor Budapest főpolgármestere, valamint kerületünk részéről Molnár Gyula Újbuda polgármestere, / 16. számú választókerület MSZP-s képviselőjelöltje/ és Lakos Imre Újbuda alpolgármestere / 15. számú választókerület SZDSZ-es képviselőjelöltje/.

A miniszterelnök által is támogatott szerződés Budapest középtávú fejlesztési terve, amely többek között az infrastruktúra és a közlekedés korszerűsítését tartalmazza, és a hasonló alapokon nyugvó Podmaniczky- programra épül. A megállapodás a kormány és a főváros meglévő együttműködési formájának bővítésére épít, és olyan fontos kérdéseket vet fel, mint az M nullás körgyűrű, valamint híd megépítése, a Moszkva tér és az óbudai Gázgyár rehabilitációja, a 4-es metró megépítése, a hajléktalan kérdés, valamint a Csepel-délbudai szennyvíztisztító kialakítása, amely a város teljeskörű csatornahálozatát magába foglalná.

A találkozón Lakos Imre elmondta, a Budapest-szerződés amellett, hogy közös cselekvésre buzdítja a kormányt és az önkormányzatokat, fontos hangsúlyt fektet a civil szféra- ezen belül is a vállalkozók- szerepére.

P.L - Újbuda WEB (2006. 03. 29.)

Címkék: