Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Dobrev Klára a kerületbe látogatott

A Rubin Hotelbe hívta meg Dr. Józsa István országgyűlési képviselő az anyákat és babákat, ahol a női szerepekről, lehetőségekről beszélgettek. Az alkalmon részt vett Dobrev Klára is.

A péntek délután megtartott rendezvényen a gyerekek részére külön játszósarkot rendeztek be, ahol a beszélgetés alatt vigyáztak a kisebbekre. A szervezők fontosnak tartják gyermekmegőrző kialakítását ilyen alkalmakkor, hogy az anyákról kissé levegyék a terhet. Dobrev Klára közvetlenül megérkezése után a gyerekekhez sietett és velük játszott a rendezvény kezdetéig. A beszélgetésen a miniszterelnök felesége elmondta, hogy ő hogyan éli meg azt, hogy egyszerre dolgozó nő, anya és politikus-feleség. Ezután a nők magyarországi helyzetéről tartott előadást.

Dr. Józsa István interjújában hivatkozott Mikola István Pécsett tartott előadására, ahol az elmondása szerint a politikus elítélő megjegyzést tett a szingli társadalomra, kirekesztve őket. Nyilatkozatában kitért arra, hogy megdöbbentőnek tartja azt a tényt, hogy a nők ritkán kerülnek vezető pozícióba, noha rendszerint sokkal képzettebbek.

Z. A. - Újbuda WEB (2006. 03. 25.)