Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Dobrev Klára a kerületbe látogatott

A Rubin Hotelbe hívta meg Dr. Józsa István országgyűlési képviselő az anyákat és babákat, ahol a női szerepekről, lehetőségekről beszélgettek. Az alkalmon részt vett Dobrev Klára is.

A péntek délután megtartott rendezvényen a gyerekek részére külön játszósarkot rendeztek be, ahol a beszélgetés alatt vigyáztak a kisebbekre. A szervezők fontosnak tartják gyermekmegőrző kialakítását ilyen alkalmakkor, hogy az anyákról kissé levegyék a terhet. Dobrev Klára közvetlenül megérkezése után a gyerekekhez sietett és velük játszott a rendezvény kezdetéig. A beszélgetésen a miniszterelnök felesége elmondta, hogy ő hogyan éli meg azt, hogy egyszerre dolgozó nő, anya és politikus-feleség. Ezután a nők magyarországi helyzetéről tartott előadást.

Dr. Józsa István interjújában hivatkozott Mikola István Pécsett tartott előadására, ahol az elmondása szerint a politikus elítélő megjegyzést tett a szingli társadalomra, kirekesztve őket. Nyilatkozatában kitért arra, hogy megdöbbentőnek tartja azt a tényt, hogy a nők ritkán kerülnek vezető pozícióba, noha rendszerint sokkal képzettebbek.

Z. A. - Újbuda WEB (2006. 03. 25.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.