Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Dísznövény kiállítás és vásár 2006.

Idén is megrendezték a Kertészeti Egyetemen a Dísznövény kiállítás és vásárt április 21-23. között. A rendezvény két helyszínen zajlott gyerek és felnőtt programokkal egybekötve.

A rendezvényt Lakos Imre alpolgármester nyitotta meg, s ezután zenei bemutatón vehettek részt a kiállításra érkezők. A vásár programjai idén sokkal színesebbek voltak. A gyerekek kipróbálhatták a középkori mesterségeket, búzát őrölhettek, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de kipróbálhatták milyen is volt régen a lovagi torna, s aki akarta, megtanulhatta, hogyan is kell virágot ültetni. A felnőttek előadásokat hallgathattak, megnézhették a virágkompozíciókból összeállított kiállítást. Az egyetem kis tava mellett fuvola előadást hallgathattak az érdeklődők. A három napos rendezvény tehát nem csak a vásárolni vágyókat szólította meg, hanem a családosokat és azokat is, akik csak szórakozni vágytak.

LEGFRISSEBB
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.