Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. kedd, Jolán, Vid

Dinnyevásásár Kelenföldön

Az Etele úti templomkert szomszédságában működő zöldség és gyümölcsvásáron hatalmas, akár 20 kilós dinnyék várják a nyár minden napján, hogy a környékbeliek hazavigyék őket. Az őstermelőktől származó, kiváló minőségű magyar áruk rövid időn belül óriási népszerűségre tettek szert.

Ludányi Attila önkormányzati képviselő 2010 óta szervez gyümölcsvásárt az épülő templom helyén, az építkezések megkezdése óta pedig 100 méterrel arrébb árulják a Békés megyéből érkező dinnyét és egyéb finomságokat. A környékbeliek valóságos áldásnak tartják a piacot, hiszen nemcsak közvetlenül az őstermelőktől, de egyúttal a hipermarketek nyomott árain vásárolhatnak. - Ez a város és a vidék összefogását is jelzi, hiszen ebben a helyzetben a vidék segít a városnak, és a város a vidéknek - jelentette ki a helyszínen Németh Zoltán országgyűlési képviselő.

Ludányi Attila elmondta, legutóbb öt tonna dinnyét szállítottak a piacra, de almát, krumplit, hagymát, barackot, szilvát, zöldbabot, gombát és számos más zöldséget, gyümölcsöt is hoznak a termelőktől. A piac júniustól szeptemberig minden nap várja a vásárlókat, tavasszal és ősszel pedig heti két alkalommal nyit ki a gyümölcsvásár.

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 08. 12.)

LEGFRISSEBB
×