Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. hétfő, Huba

Critical Fest - Művészet két keréken

Nagyjából 300 méteren belül két nagy bicikli út is található a Fonó közelében, na meg mi is bírjuk, ha bringával járhatunk, és itt van a zeneház és a tavasz, CM tehát azt találtuk ki, hogy a jövő szombaton (április 17-én 11 órától) 'felültetjük a művészetet' két kerékre - mondják a szervezők.

A program már napközben elkezdődik, amikor is lesz pl. sodronyzár tesztelés, szimulált kerékpárlopással, ha letolod a bringádat, ingyenes átvizsgálják, megtekerheted 'erőművet' (kerékpár+zene), ha van használt bicikli alkatrészed, hozd le, összegyűjtjük.

Továbbá a Néprajzi Múzeumnál ’elkövetett’ szabadtéri, napfényműtermes bringás fotózás 500 képes anyagát vetítjük, bringanaptár árusítunk és lesz még rengeteg egyéb apróság, érdekesség, hasznosság.

Este jönnek a zenészek, természetesen biciklin.
A Béla Műhely konkrétan biciklikből épített hangszereken játszik, a Syntax Orchestra bicajos filmekből összevágott, ezáltal önálló mozivá lett bringás film alá muzsikál (ősbemutató!), majd levezetésként a Béla Műhellyel együtt is zenélnek egyet.

Végül a Fókatelep tol egy elszállós, ambientes, pszichedelikus folk- rockot.

A Fonó kávézó grill ételekkel, salátákkal, helyben sütött péksüteményekkel, szendvicsekkel, üdítőkkel és más finom italokkal vár mindenkit egész nap.

Aki bicajjal jön (kerékpártároló van) annak kedvezményes a beugró az esti koncertre, aki nem, annak is megéri.

A rendezvény napközben ingyenes, csak az esti koncertekre van belépő.


Részletes program a Fonó honlapján.

Critical Fest (2010. 03. 31.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.