Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Budapest környezetállapota előadás

Jelenleg a budapesti szennyvíz 80%-a tisztítatlanul kerül a Dunába, egyes szakemberek szerint évente legalább kétszer kellene elrendelni szmogriadót.

"A főváros környezetállapota" címmel a Fővárosi Közgyűlés Környezetvédelmi Bizottságával és a Magyar Tudományos Akadémia Környezetkémiai Bizottságával együttműködve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettudományi Kooperációs Kutató Központja előadói ülést szervez.

Az eseményen szó lesz többek között arról, hogy a budapesti levegő magas porkoncentrációja megrövidíti-e budapestiek életét; hogy tisztább-e Bécs levegője, mint Budapesté; hogy bekerülhetnek-e gyógyszermaradványok a budapesti ivóvízbe; és arról is, hogy milyen módszerekkel tisztíthatók meg a veszélyes anyagokkal szennyezett talajvizek.

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a kornykut@para.chem.elte.hu e-mail címen!
Helyszín: ELTE Természettudományi Kar (XI. ker., Pázmány Péter sétány 1/a. 0.83 előadó)

Időpont: 2006. 04.10. 10:00-i kezdettel

KA - Újbuda TV (2006. 04. 09.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.