Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Budapest környezetállapota előadás

Jelenleg a budapesti szennyvíz 80%-a tisztítatlanul kerül a Dunába, egyes szakemberek szerint évente legalább kétszer kellene elrendelni szmogriadót.

"A főváros környezetállapota" címmel a Fővárosi Közgyűlés Környezetvédelmi Bizottságával és a Magyar Tudományos Akadémia Környezetkémiai Bizottságával együttműködve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettudományi Kooperációs Kutató Központja előadói ülést szervez.

Az eseményen szó lesz többek között arról, hogy a budapesti levegő magas porkoncentrációja megrövidíti-e budapestiek életét; hogy tisztább-e Bécs levegője, mint Budapesté; hogy bekerülhetnek-e gyógyszermaradványok a budapesti ivóvízbe; és arról is, hogy milyen módszerekkel tisztíthatók meg a veszélyes anyagokkal szennyezett talajvizek.

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a kornykut@para.chem.elte.hu e-mail címen!
Helyszín: ELTE Természettudományi Kar (XI. ker., Pázmány Péter sétány 1/a. 0.83 előadó)

Időpont: 2006. 04.10. 10:00-i kezdettel

KA - Újbuda TV (2006. 04. 09.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.