Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Budapest környezetállapota előadás

Jelenleg a budapesti szennyvíz 80%-a tisztítatlanul kerül a Dunába, egyes szakemberek szerint évente legalább kétszer kellene elrendelni szmogriadót.

"A főváros környezetállapota" címmel a Fővárosi Közgyűlés Környezetvédelmi Bizottságával és a Magyar Tudományos Akadémia Környezetkémiai Bizottságával együttműködve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettudományi Kooperációs Kutató Központja előadói ülést szervez.

Az eseményen szó lesz többek között arról, hogy a budapesti levegő magas porkoncentrációja megrövidíti-e budapestiek életét; hogy tisztább-e Bécs levegője, mint Budapesté; hogy bekerülhetnek-e gyógyszermaradványok a budapesti ivóvízbe; és arról is, hogy milyen módszerekkel tisztíthatók meg a veszélyes anyagokkal szennyezett talajvizek.

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a kornykut@para.chem.elte.hu e-mail címen!
Helyszín: ELTE Természettudományi Kar (XI. ker., Pázmány Péter sétány 1/a. 0.83 előadó)

Időpont: 2006. 04.10. 10:00-i kezdettel

KA - Újbuda TV (2006. 04. 09.)

LEGFRISSEBB
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.