- Újbuda bortermő vidék múltjából kiindulva régen az itteni emberek körében elterjedt volt a borfogyasztás. Azóta sok idő eltelt, de a bor szeretete megmaradt, ezért nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy hagyományteremtő szándékkal megszervezték a Bor és Gasztronómia Ünnepét Újbudán. - Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk" mondja a szállóige is, ezért gratulálok a szervezőknek, hogy a jó minőségű magyar borokra, nemzetünk "borkincseire" ilyen módon igyekeznek felhívni a figyelmet - mondta a kiállítás megnyitóján Simicskó István országgyűlés képviselő.
A rendezvényen összesen 13 pincészet mutatta meg különlegességeit, köztük olyan nagy nevek is, mint például a Bock Pincészet Villányból, a Palota Borház Tokajból, a Szerelmei Birtok Badacsonyból. A Balla Borászat pedig egyenesen Erdélyből az Arad melletti Ménes borvidékéről látogatott el Újbudára.