Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 4. vasárnap, Borbála, Barbara

Bor- és Gasztronómiai Ünnep Újbudán

Első alkalommal rendezték meg június 28-tól a négy napos Bor és Gasztronómia Ünnepét. A Körösy József utcában híres hazai borokat és sajtkülönlegességeket kóstolhattak a látogatók.

- Újbuda bortermő vidék múltjából kiindulva régen az itteni emberek körében elterjedt volt a borfogyasztás. Azóta sok idő eltelt, de a bor szeretete megmaradt, ezért nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy hagyományteremtő szándékkal megszervezték a Bor és Gasztronómia Ünnepét Újbudán. - Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk" mondja a szállóige is, ezért gratulálok a szervezőknek, hogy a jó minőségű magyar borokra, nemzetünk "borkincseire" ilyen módon igyekeznek felhívni a figyelmet - mondta a kiállítás megnyitóján Simicskó István országgyűlés képviselő.

A rendezvényen összesen 13 pincészet mutatta meg különlegességeit, köztük olyan nagy nevek is, mint például a Bock Pincészet Villányból, a Palota Borház Tokajból, a Szerelmei Birtok Badacsonyból. A Balla Borászat pedig egyenesen Erdélyből az Arad melletti Ménes borvidékéről látogatott el Újbudára.

Címkék: