Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Az újbudai tűzoltókat is segíti a Lánglovagok Egyesület

A bíróság közhasznú szervezetként bejegyezte a Lánglovagok Egyesületet, amelynek célja a tűzoltóságok sajtómegjelenésének segítése, tűzmegelőzés, balesetmegelőzés, valamint a tűzoltók érdekvédelme.


A bíróság közhasznú szervezetként bejegyezte a Lánglovagok Egyesületet, melynek célja a tűzoltóságok sajtómegjelenésének segítése, tűzmegelőzés, balesetmegelőzés, valamint a tűzoltók érdekvédelme.

A Lánglovagok Egyesület tagjai tűzeseteknél, műszaki mentéseknél a vészhelyzet-kommunikációban segítik a tűzoltók munkáját, ugyanakkor fénykép- és videófelvételeket készítenek, melyek alkalmasak beavatkozáselemzési, oktatási anyagok elkészítésére, valamint a sajtón keresztül az állampolgárok tájékoztatására. Az egyesület a tűzoltószóvivők oktatását is vállalja, a mindennapi életünk biztonságosabbá tétele érdekében pedig tűzmegelőzési és balesetmegelőzési kampányokat indít.

A szervezet mindemellett a tűzoltók biztonságos munkavégzésének érdekében tájékozatja a nyilvánosságot, valamint a nyilvánosságon keresztül az illetékes vezetőket, milyen technikai fejlesztések, jogszabály-változtatások szükségesek. Az elmúlt évek bebizonyították a civil szervezetek érdekvédelmi szerepének jelentőségét, hiszen rugalmasságuk, függetlenségük miatt az igazság azonnali kimondásában bátran szerepet vállalhatnak, erősítve a szakszervezetek és érdekvédelmi szövetségek törekvéseit.

A Lánglovagok Egyesület alapító tagjai között van tűzoltó, egykori rendőr, újságíró, fotóriporter, PR-szakember, rádiótechnikus és számtalan más szakterület képviselője. A szervezet elnöke Kis-Guczi Péter, aki születése óta, immáron 28 éve Újbuda lakója. Mivel az egyesület több tagja a XI. kerületben vagy a városrész közelében lakik, ezért az újbudai tűzoltókra kiemelt figyelmet tudnak fordítani munkájuk során.

A közhasznú minősítéssel rendelkező szervezet honlapja az egyesulet.langlovagok.hu címen érhető el.

Lánglovagok.hu (2007. 01. 12.)

 

Kapcsolódó linkek:

Az egyesület weblapja: egyesulet.langlovagok.hu

 

 

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.