Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Az ország ügyeit vitatták meg az Újbuda Fórumon

Rétvári Bence országgyűlési képviselő negyedévente rendezett kerületi fórumán rendszeresen számol be a nagypolitikai eseményekről, a parlament aktuális ügyeiről. Ezúttal hazánk EU-elnökségének tapasztalatairól, az alkotmányozásról és számos fontos ügy hátteréről tájékoztatta a megjelenteket.

Rétvári Bence közigazgatási államtitkár a parlamentben folyó munka eredményei sorában többek között beszélt az alaptörvény elfogadásáról, a devizahiteleseket megsegítő jogszabályokról, a MOL visszavásárlásáról, az EU-elnökség lezárásáról, valamint tájékoztatta a magyar-kínai kapcsolatok újraindításáról a jelenlévőket. A képviselő elmondta, az őszi sarkalatos törvények között szerepel majd az igazságügyi reform, de az új választójogi rendszert és a családok támogatását érintő döntések meghozatala is szeptembertől várható. Rétvári Bence hozzátette, az elmúlt időszakban 14 felesleges hivatalt szüntettek meg, és a közalapítványok számát is a felére csökkentették. (Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.