Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Az én menzám

Kritikákat, kalauzokat írtak már színházakról, városokról, éttermekről; iskolai menzákról viszont aligha. Gellért Andor Tamás közgazdász, újságíró Budapest egyetemeit és főiskoláit járta végig, így született meg az Én könyvtáram, az én menzám című szakmai kiadvány, amely a felsőoktatást elsőként vizsgálja a kantin és a könyvek szemszögéből. 

A szerző a könyvtárak esetében a kiszolgálás, a keresési feltételek, és a könyvtár felkészültsége mellett azt is vizsgálta, hogy a beiratkozásnál mennyire fér hozzá az olvasó különböző adatbázisokhoz, hiszen ez a digitális korban már alapvető igény.

Gellért Andor Tamás a XI. kerületi egyetemi-főiskolai könyvtárak többségéről elismerően nyilatkozott, a BME, az OMIK és a KTI könyvtára például jeles minősítést kapott.

Az író a menzáknál is szigorú szempontrendszert követett. A legkiválóbb menzákon például dekára kimérve lehet bármilyen ételből rendelni. Ha ha például 1000 Ft áll a rendelkezésünkre, akkor ennek megfelelően mérik ki az ételadagokat.

Kiváló minősítést az Általános Vállalkozási Főiskola valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi és Élelmiszertudományi Kara kapta meg.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)