Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 12. szerda, Pongrác

Autómodellek Újbudán

Március 30-án rendezték meg a 15. Kelenvölgyi Autómodell Kiállítást a Kelenvölgyi Közösségi Házban, ahol több, mint 3000 modellt mutattak be.

3000 autómodellt mutattak be a Kelenvölgyi Közösségi Házban a 15. Kelenvölgyi Autómodell Kiállításon. Számos különböző méretű modellt állítottak ki, melyek között rendőrségi, tűzoltó és posta kocsik is megtalálhatók. A kiállítás megnyitóján Molnár Gyula polgármester is részt vett, s köszöntőjében elmondta, hogy az ilyen kluboknak milyen nagy közösségépítő hatása van.

A közösségi házban működő autómodell gyűjtők klubjának klubvezetője, Berta János elmondta, hogy a gyűjtők nem csak készen vásárolt modelleket gyűjtenek és állítanak ki, hanem saját készítésűeket is, melyek közül számos darab megtalálható ezen a kiállításon is. A Magyar Posta fennállásának 140 éves évfordulója alkalmából ő maga is bemutat ezen a kiállításon számos olyan járművet, melyek a postához köthetők.

A kiállítás az autógyártás elmúlt 100 évét mutatja be a modelleken keresztül, melyet április 9-ig láthatnak az érdeklődők naponta 10 és 18 óra között.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 04. 02.)

LEGFRISSEBB
×