Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Átvehették a Petőfis diákok az új játszóteret

Új játszótér.

Egyedülálló esemény történt az albertfalvai Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola életében, ugyanis április 26.-án szombaton ünnepélyes keretek között átvehették az alsós diákok az új játszóteret. Azért egyedülálló ez a 920.000 ft-os beruházás, mert teljes mértékben szülői adományokból valósult meg az iskolában működő civilszervezet szervezésében.

Mozgalmas év áll a "Petőfi" Jövőjéért Alapítvány mögött, hiszen szeptemberben új kuratórium állt az Alapítvány élére, akik egy aktívabb közreműködést tűztek ki célul. Ennek jeleként még 2007-ben bejelentették, hogy első céljuk egy játszótér kialakítása az alsós korosztálynak, mert a régi egy hintából és egy homokozóból álló építmény már elöregedett, és messze nem elégíti ki a 9 alsós osztály igényeit. Az átadás időpontjára a 2008. évi gyermeknapot jelölték meg.

Szülők bevonásával az alapítvány szervezésében megrendezésre került több akció: karácsonyi és húsvéti vásár, melyen a szülők és diákok által készített termékek kerültek eladásra, papírgyűjtés ősszel és tavasszal, illetve megrendeztük az első Alapítványi bált.

Ezeknek az akcióknak a bevétele mind a játszótérre fordítandó számlát gyarapította.
Természetesen az Önkormányzathoz és vállalkozásokhoz is nyújtottunk be pályázatot, de ezeken nem jártunk sikerrel.
Nem adtuk fel, és köszönhetően elsősorban a kuratóriumi tagok elkötelezettségének végül is sikerült, és idő előtt átadhattuk a játékot.

A gyermekek rajzzal köszönték meg a szülők és az Alapítvány munkáját, majd egy rövid verses műsorral szórakoztatták a közönséget, végül közösen elénekelték Halász Judit: Játszunk most együtt című dalát. Ezen a napon kerültek átadásra az Alapítvány által idén létrehozott ösztöndíjak, a kiemelkedően jó tanulmányi eredményt elérő felsősök és gimnazisták számára.

Az avatás után a szülők süteményekkel, szendvicsekkel, üdítővel vendégelték meg a gyermekeket, akik örömmel vették birtokba a csúszdából, mászófalból és kis várból álló építményt. A játszótérhez tartozó, tömör fából álló padoknak és asztalnak a felsősök örültek igazán.

Köszönet illeti a szülőket, akik bíztak abban, hogy közös erővel sikerülhet megvalósítani a beruházást! Jó példa ez arra, hogy összefogással minden elérhető, igen is együtt tud működni és dolgozni diák, pedagógus és szülő.

Szerdahelyi Anna - SZMK Elnök és Domonkos Andrea - Kuratóriumi tag (2008. 05. 06.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.