Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Aknavető gránátot találtak

Aknavető gránátot találtak hétfőn a Leányka utcai lakótelep szélén, a környéket lezárták és kiürítették, az intézkedés csaknem 200 lakást, egy óvodát, egy benzinkutat, valamint egy vasúti vonalat is érintett.
FRISSÍTETT - 2012.09.11.

Várkonyi Melinda elmondta, hogy a lakótelep szélén, a vasúti töltés oldalában felújítási, tisztítási munkálatok során egy 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot találtak. A tűzszerészi munkák idejére száz méteres sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket. A Budapest-Pécs vasútvonalon mintegy 45 percig állt a forgalom. Mivel a gránát kilőtt állapotban volt, ezért nem lehetett elszállítani, a tűzszerészeknek a helyszínen kellett megsemmisíteniük. A tűzszerészi munka után a lakók visszatérhettek otthonaikba.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.