Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. vasárnap, Sára, Márió

Akadálymentes-e a 4-es metró?

Demszky Gábor főpolgármester március 14-én sajtótájékoztatót tartott a leendő metró Etele téri végállomásánál, ahol kifejtette, hogy az építés ugyan néha akadályokba ütközik, de nincs veszélyben a beruházás.


Március 14-én Demszky Gábor főpolgármester sajtótájékoztatót tartott a 4-es metró leendő Etele téri végállomásánál. A politikus elmondta, hogy az építés nincs veszélyben, s továbbra is folytatják munkálatokat, s a beruházás megvalósulását semmi sem veszélyezteti.

A sajtótájékoztatót azokra a vádakra reagálva tartották, amelyek szerint a 4-es metró építése túl drága, az építés csúszik és az Európai Unió ígért támogatása kevesebb lehet a vártnál. Demszky elismerte, hogy az építés csúszni fog, s az eredeti 2009 helyett csak várhatóan 2011-re fog elkészülni az első 10 megálló, de elmondása szerint a nagy európai metró-beruházások nagy részénél is volt ilyen mértékű késés.

Az biztos, - mondta a politikus - hogy a fúrópajzs áprilisban elkezdi munkáját. Szerinte azok, akik ellenzik a leendő metró építése körüli eseményeket, csak megpróbálják ellehetetleníteni a munkálatokat. Szerinte a pénzügyi helyzet stabil, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásban fogja részesíteni a beruházást, csak a támogatás átvételének pontos dátuma és összege nincs még pontosan letisztázva.

Eddig 46,2 milliárd forintot költöttek a beruházásra, melynek 79%-át az állam, 21%-át a főváros finanszírozta. Az első szakaszban 10 állomást fognak megépíteni,melyet előreláthatólag 2011 elején már igénybe is vehetnek a lakosok.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a DBR Metró projektigazgatóját, Gulyás Lászlót leváltották, de a vállalaton belül új funkciót kapott. Helyére Balogh Árpádot nevezték ki, aki korábban a MÁV EU programigazgatója volt.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 03. 20.)

LEGFRISSEBB
×