Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

Ahol a villamos is aluszik. . .

Befejeződött a Kelenföld Kocsiszín korszerűsítése, melyet még a külső Bartók Béla út felújítása során kezdtek el.


A munkálatok során korszerűsítették az épületkomplexumot, a kocsiszín környékén kicserélték a vágányokat, az évtizedek óta feleslegessé vált vágánykapcsolatokat felszámolták, de a Kelenföld Kocsiszín külső megjelenése nem változott.

A felújításra részben azért volt szükség, mert már hosszú évek óta nem történt itt korszerűsítés, másrészt az új Combino típusú villamosok érkezése miatt ide csoportosítanak át más villamosokat is. Eddig ugyanis a 19, 47 és 49-es villamosokat tárolták itt, de innentől a 4-6-os villamosok is ide fognak jönni.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Aba Botond, a BKV vezérigazgatója és Lakos Imre alpolgármester is. Lakos Imre elmondta, hogy a Kelenföld Kocsiszín korszerűsítése volt a külső Bartók Béla út felújításának utolsó pontja, s ezzel felkerült az i-re a pont.

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.