Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

A szociális munka jutalma

Újbuda polgármestere a dicsérettel köszönte meg a díjazottak munkáját.

A Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett kerületi ünnepségen 13-an részesültek polgármesteri dicséretben. Ők olyan szakemberek, akik évek óta a kerület szociális intézményeiben a hozzájuk fordulók segítésén munkálkodnak.


A "Szociális Munka Napja" az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak. 

Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. Gyakorlói sajátos tudás birtokosai, akik a támogatást, segítséget igénylők részére a konkrét, azonnali, olykor nélkülözhetetlen segítségen túl konfliktuskezelő, válságmegoldó technikákat, módszereket is átadnak, hogy a mindennapi életben való boldogulást megkönnyítsék. A szegénység elleni küzdelemben gyakran emberfeletti munkát végeznek az utcai szociális munkások, a családsegítők, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények munkatársai. 

Molnár Gyula a november 12-i Szociális Munka Napja alkalmából Polgármesteri Dicséretben részesítette a szociális területen dolgozó lelkiismeretes és kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket. Az intézményvezetőktől és a civil szervezetektől beérkezett javaslatok alapján 13 személyt díjaztak a Danubius Hotel Flamencoban megrendezett ünnepségen. 


Tormánné Fehérvári Krisztina

hat éve vesz részt a XI. kerületben élő időskorúak ellátásában. Gazdasági ügyintézőként dolgozik az Újbudai Idősek Házában. Munkájával nagymértékben segíti az intézmény szolgáltatásait igénybevevő lakók és az ott dolgozók ügyeinek intézését. 

Komáromi Istvánné

az Egyesített Bölcsődei Intézmények alkalmazottja, 40 éve dolgozik a XI. kerület bölcsődéiben, nyolcadik éve a Szemünk Fénye Bölcsőde és Regionális Módszertani Központ csoportvezető gondozónője. Kiváló szervező, irányító képességével nagy segítséget nyújt az intézmény működéséhez. 


Tóth Károlyné 

az Egyesített Bölcsődei Intézmények alkalmazottja, aki 28 éve dolgozik a Bóbita Bölcsődében. A kezdetektől fogva töretlen erővel és lelkesedéssel gondozza, neveli a gondjaira bízott gyermekeket. Kedves, türelmes következetes gondozó, aki munkája során nap, mint nap bizonyítja, hogy számára legfontosabb a gyermek. 

Nyikos Károlyné

1990. óta dolgozik az Egyesített Szociális Intézményekben, jelenleg az 5. számú Idősek Klubjának gondozónője. Munkáját figyelemmel, magas szakmai színvonalon, lelkiismeretesen és megbízhatóan végzi. 


Szabóné Virág Anikó

2000. óta az Újbudai Humán Szolgáltató Központ családgondozója. Munkája mellett számos plusz feladatot is vállal. Tanári és mentálhigiénés végzettségét és tapasztalatait hasznosítva a hátrányos helyzetű, problémákkal küzdő családoknak sikerrel nyújt támaszt. Feladatát nagy hivatástudattal, kiváló kommunikációs készséggel, nagy empátiás érzékkel végzi. 
Heim Tímea Zsuzsanna a Habilitációs Fejlesztő Központ munkatársa, első munkahelye az intézmény. Az itt szerzett tapasztalata, fiatalos lendülete gyakran jelent segítséget a súlyos és halmozott sérült gyermekek ellátását később kezdő többi gondozó számára. A súlyosan és halmozottan sérült gyermekek életminőségét javító gondozásának érdekében kitartó és eredményes munkát végez. 


Szendrői Györgyi

2002. óta az Újbuda Prizma XI. Kht. gazdasági vezetője. Feladata a társaság pénzügyi, gazdasági munkájának szakmai irányítása. Napi munkája során magas fokú empátiával, segítőkészséggel kezeli a megváltozott munkaképességű, és fogyatékkal élő dolgozóinak problémáit. 


Bányai Éva Alíz

a Katolikus Karitasz Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársa, klinikai és addiktológiai szakpszichológus. 1994-től dolgozik a Katolikus Karitasz Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, alapító tagja a Rév Szolgálatnak. 


Pályi Margit

2002. óta a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány munkatársa. Jó kapcsolatot tart fenn a sérült ellátottakkal és családtagjaikkal is. 

Hatos Annamária

1997. óta dolgozik a Bliss Alapítvány Segítő Kommunikáció-módszertani Központjában gyógytornászként és mellette recepciós feladatokat is ellát. Hatos Annamária a sérült emberek ügyéért elkötelezett, sok szinten helyt állni képes munkatársa az alapítványnak. 


Verbőczy Edit

tíz éve az Anyaoltalmazó Alapítvány munkatársa, szociális munkás. Áldozatos munkájáért sok család hálás. 


Bollók Istvánné

a Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány diósdi átmeneti otthonának a vezetője. Segítőkész, megbízható, új feladatokat bátran vállaló vezető. 

 

Dósai-Molnár Zsuzsanna

a Krízis Alapítvány munkatársa. Dósai-Molnár Zsuzsanna lelkesedéssel, szorgalommal vesz részt az átmeneti gyermekotthon munkájában.

Gigi - Újbuda TV (2008. 11. 13.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.