Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

A rendőrség keresi a szemtanút!

Újbuda Rendőrkapitánysága várja annak az idős úrnak a jelentkezését, aki a szeptember 5-ei Brassó utcában elkövetett rablás szemtanúja volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, eljárást folytat ismeretlen tettesek ellen. 2006. szeptember 05-én a délutáni órákban, egy kb. 180 cm magas, vékony testalkatú, barna bőrű, 16-20 év között közötti fiatal férfi jelent meg a Bp., XI. ker. Brassó utcában lévő fodrászüzletnél, ahol az üzletbe beszaladva felkapott egy női válltáskát, majd azzal elmenekült. A táska tulajdonosa egy fiatal hölgy az elkövető után futott, aki egy piros színű, új típusú Suzuki gépjárműbe beszállt. Az azt vezető társa el kívánt indulni, mikor a táska tulajdonosa odaért, a jármű jobb oldali ajtaját kinyitotta és az elkövetőt a járműből kihúzva megpróbálta értékeit visszaszerezni. A férfi a sértettel szemben erőszakot alkalmazva végül a járműbe vissza tudott szállni és társával eltávoztak a helyszínről. Az esetet követően az úttesten maradt az eltulajdonított táska, a menekülő elkövető mobiltelefonja és fél pár cipője. Hatóságunk a nyomozás során a tettes és annak társát beazonosította és elfogta. Az eljárás sikeres befejezése érdekében várjuk annak az idős úrnak a jelentkezését, aki a cselekmény időpontjában gyalogosan közlekedett a Brassó utcában, a sértett segélykiáltására megpróbálta a menekülő elkövetőt megfogni, valamint közölte a sértettünkkel az események lezajlása után, hogy az elkövetők által használt járművön elől és hátul sem volt rendszám, valamint a jármű eleje törött állapotban volt. A szemtanú jelentkezését a 381-43-00/262-es melléken várja az ügy előadója Dr. Siket Nikolett, valamint Tóth Sándor r. alezredes.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.