Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

A rendőrkapitány jelenti - 2008. 11. 13.

2008. november 12.-én, előzetes egyeztetéseket követően sor került a XI. kerületi egyéni képviselők és a körzeteikhez kijelölt 8 körzeti megbízott kolléga (KMB) találkozójára a XI. kerületi Önkormányzat épületében.

A találkozót dr. Bács Márton alpolgármester Úr nyitotta és moderálta, melyen részt vett Fodor Vince alpolgármester Úr, több, kerületi egyéni képviselő, valamint Kovács Sándor Úr a kerületi Közterületfelügyelet és Kerületőrség vezetője, Klinstein László a Sas-hegy Polgárőrség vezetője is.

A találkozó célja az volt, hogy újra létrehozzuk a hagyományos értelemben vett körzeti megbízotti szolgálatot, melynek a lényege az, hogy egy adott, konkrét rendőr kolléga mindig, ugyanabban a közösségben teljesítsen szolgálatot. Őt a lakosság és az egyéni képviselők ismerjék, legyen közöttük személyes kapcsolat, ne csak egy "arctalan" rendőrséggel találkozzanak az adott területen élők.

Ennek keretében az egyéni képviselők megismerkedtek a körzetükhöz tartozó rendőr kollégákkal, és megbeszélték a rendszeres kapcsolat módját. Továbbá felajánlottuk annak a lehetőségét, hogy amennyiben a képviselők igénylik, akkor a fogadóóráikon a körzethez tartozó kollégák részt vesznek, és ha az ott megjelenő érdeklődőknek kérdésük, észrevételük van, akkor azt közvetlenül feltehetik a KMB-s kollégának. Ennek oka az, hogy évek óta a hagyományos KMB irodákban meghirdetett fogadóórákra nem ment el senki.

Azt sajnálattal közlöm, hogy a jelentős létszámhiányunk miatt nem tudunk minden egyes képviselői körzethez 1-1 rendőr kollégát kijelölni, így átlagosan 2-3 képviselői körzetre jut egy 1 rendőr. Természetesen amennyiben a lehetőségeink a jövőben lehetővé teszik, akkor tovább fejlesztjük ezt a szolgáltatási tevékenységünket.

A találkozó további részében tájékoztatást adtam a kerületi térfigyelő rendszer fejlesztésének, korszerűsítésének szükségességéről, a tervezési folyamat állásáról. Ezt követően Fodor Vince alpolgármester Úr tájékoztatást adott a kerületőrség várható tevékenységéről.

Dr. Balázs Norbert - kapitányságvezető, Újbuda (2008. 11. 13.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.