Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

A polgármester elnézést kér

"Ahogyan arról már az országos sajtóból is értesülhettek, az elmúlt hetekben nyilvánosságra kerültek olyan illetlen mondatok, amelyeket a legutóbbi testületi ülés szünetében, egy négyszemközti beszélgetésben mondtam." A polgármester üzenetéhez kattintson a cikkre. ÚJ: KAPCSOLODÓ VIDEÓ.

Új: KAPCSOLODÓ VIDEÓ.

Ahogyan arról már az országos sajtóból is értesülhettek, az elmúlt hetekben nyilvánosságra kerültek olyan illetlen mondatok, amelyeket a legutóbbi testületi ülés szünetében, egy négyszemközti beszélgetésben mondtam.

A felvételeken hallható kifejezésekért az érintett Lakos Imrétől elnézést kértem, a magunk részéről az ügyet lezártnak tekintjük.

Ugyanakkor egyetértek mindenkivel aki azt vallja, hogy Újbuda polgármesteréhez, közszereplőhöz méltatlanok ezek a kifejezések. Ezért ahogy tettem azt azonnal, most a kerületi médiában is minden kerületi polgártól elnézést kérek. Bízom abban, hogy hat év polgármesteri munkáját nem egy rossz beszélgetés, hanem a tettek és az eredmények alapján kell és lehet megítélni. Ezekre pedig továbbra is büszke vagyok.

Újbuda az egyik legjobb hírű és legjobban fejlődő települése hazánknak, ezért sem szeretném, ha ezeket az eredményeket az én botlásom beárnyékolná. Arra fogok törekedni, hogy ezt a csorbát munkámmal és Újbudát gazdagító, újabb eredményekkel tehessem jóvá.

Nem hagyhatom szó nélkül azonban azt sem, hogy azok, akik egy alig hallható háttérbeszélgetés hangjait felerősítették, azt az internetre feltették, akik ebből az ügyből politikai tőkét kívántak kovácsolni maguknak - minden tekintetben helyesen jártak-e el. Nekik is fel kell tenniük a kérdést önmaguknak, hogy egy általuk nem támogatott politikus lejáratása érdekében, néhány percnyi médiaszereplésért meddig lehet elmenni úgy, hogy közben az általuk is képviselt önkormányzat és városrész érdekei ne sérüljenek.

Erre azonban nekik kell a választ megtalálni, amely természetesen független az én hibámtól, és annak súlyát nem csökkenti.

Molnár Gyula, polgármester (2008. 04. 16.)