Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

A kommunizmus áldozataira emlékezett a Jobbik

November 4-én a kommunizmus áldozataira emlékezett a Jobbik a Petőfi hídnál lévő Memento emlékműnél. Beszédet mondott Novák Előd, a Jobbik alelnöke, Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke, valamint Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-Budapesti Központi Munkástanács elnöke.

Novák Előd beszédében megemlékezett arról, hogy éppen a XI. kerületben mondta Pongrátz Gergely 2003. október 24-én a Jobbik zászlóbontó gyűlésén, hogy tovább kell vinni azt a szellemiséget, azokat az eszméket, amiért '56-ban sok bajtársunk halt meg. A Jobbik alelnöke beszélt arról is, hogy a kommunista rendszer vezetőiről jelenleg is több közterület van elnevezve - kerületünkben is (Pór Bertalan köz, Allende park). Ezeket el kell tüntetni, a rémuralom bűneit pedig jelenkorunkban is fejére kell olvasni azoknak, akik ennek borzalmait kisebbítik, vagy azzal érvelnek, hogy az már régen volt.

A megemlékezés végén a felszólalók Bába Szilvia újbudai önkormányzati képviselővel együtt helyeztek el koszorút az '56-os szabadságharcot követő kommunista megtorlás áldozatainak emlékére.