Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

A Föld Napja Újbudán

Reggel negyed 9-kor lesz a hivatalos megnyitó a Budai Parkszínpadon, ahol Molnár Gyula polgármester és Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Intézet vezetője mond köszöntőt. Ezt követően az Újbudai Grosics Gyula Általános Iskola tanárai és diákjai közreműködésével reggeli tornát tartanak időseknek-fiataloknak egyaránt.

A TIT Stúdió is fontos helyszíne lesz a napnak, itt reggel 9-kor felállítják a Jókívánságok Fáját, majd kiosztják az óvodások rajzpályázatának díjait.

A délelőtt során rengeteg gyerekprogrammal várják az érdeklődőket, lesz például Orient Art művészeti képességfelmérő program és kézműves-foglalkozás, növényrajzolás, ásványbemutató, gombakavalkád, virágkö(l)tészet, valamint tobozmanó- és csuhébábkészítés is. Az ovisokat külön "szigeten" várják, sok-sok érdekes játékkal.

A TIT-ben rendezik meg a "Vers a Föld Napjára" ünnepélyes díjkiosztóját is, 12.30-kor. A Feneketlen-tó körül reggeltől délután 4-ig zajlanak a föld napi programok, köztük "madarat tolláról" - madárgyűrűzés, "zseblaboros" vízvizsgálat, íjászat, lovaglás.

Délelőtt fél 10-kor kezdődik a tájfutó és tájékozódási futóverseny a Gellérthegyen, várhatóan közel ezer diák részvételével.

Az Önkormányzat a Föld Napjához igazította aktuális környezetvédelmi fejlesztéseit is, így délelőtt adják át öt gazdagréti házban a megújuló energiarendszert és a szelektív szintenkénti paneleket, hivatalosan is elindul a Zöld Újbuda program, délután pedig felavatják a második önkormányzati napelemrendszert, a Zsombolyai u. 4. szám alatti hivatali épületben.

LEGFRISSEBB
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.